Olympiakos B.C vs Bennet Cantu 86-61

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης υποδεχόταν την ήδη περασμένη (;;;) στο Top 16 της Euroleague Cantu!!!Ήταν ένα ματς πολύ σημαντικό για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού που έπρεπε να κερδίσει για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης!!!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και κέρδισε!!!Κέρδισε εύκολα και μάλιστα με μία διαφορά που υπό προϋποθέσεις μπορεί να του δώσει ακόμα και την πρώτη Θέση σε έναν όμιλο που δεν έχει κριθεί τίποτα για τις θέσεις 1-4 που δίνουν την πρόκριση!!!Ο Ολυμπιακός μετά από πολύ καιρό έπαιξε πάρα πολύ καλή άμυνα και είχε πλουραλισμό στους σκόρερ (σκόραραν οι 9 από τους 12)!!!!

Οι ξένοι σκόραραν και βοήθησαν αρκετά σε άμυνα και επίθεση πλην του Κέσελ και το Γκετσεβίτσιους!!!Ο Κέσελ έχει καταντήσει κουραστικός ενώ ο Γκέτσε περνάει ντεφορμάρισμα εδώ και 1,5 μήνα και καλό θα ήταν να ξυπνήσει και αυτός!!!!Ο Ηγέτης αυτής της ομάδα και στο χθεσινό ματς ήταν ο Αρχηγός του Ολυμπιακού!!!Το καλύτερο combo guard αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ο Βασίλης Σπανούλης!!!Χθες δεν ήταν τόσο εύστοχος όπως άλλες φορές (8/14 2π 1/3 3π 3/6 1π) Αλλά είχε και 2 ριμπάουντ 5 ασίστ 1 κλέψιμο και 3 λάθη!!!!

Αυτός όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές είναι ο ΗΓΕΤΗΣ αυτής της νεανικής ομάδας!!!!Άξιοι συμπαραστάτες του Red-Span ήταν τα Ελληνόπουλα ο Πρίντεζης (14π) ο Λάζος (12π 2 ασίστ 1 κλεψ.) ο Κ.Χάινς (12π) και ο Πέρο Άντιτς(8π 6ριμπ 1ασιστ)Ωστόσο την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Νανσί, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να προκριθούν ως πρώτοι από τον 1ο όμιλο, εφόσον κάνουν το… χρέος τους και πάρουν τη νίκη.

Νίκη του Ολυμπιακού στην Γαλλία:

Σίγουρα εξασφαλίζει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο. Γιατί:

1. Εάν η Καντού επικρατήσει της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, τότε ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο Μπιλμπάο-Κάχα Λαμποράλ, ο Ολυμπιακός τερματίζει πρώτος. Ο λόγος είναι ό,τι εάν η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικρατήσει εκείνης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οι Πειραιώτες θα μοιράζονται την πρώτη θέση με την ιταλική ομάδα, με την οποία υπερτερούν στην ισοβαθμία. Εφόσον νικήσουν Κάχα Λαμποράλ και Καντού τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, στην οποία και πάλι υπερτερούν.

2. Τώρα, αν πάρει το «διπλό» η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην Ιταλία, τότε οι «ερυθρόλευκοι» είναι σίγουρα δεύτεροι, ασχέτως με το τί θα γίνει στο Μπιλμπάο. Στην περίπτωση που νικήσει η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη τότε πρώτοι θα είναι οι Τούρκοι και εάν επικρατήσει η Κάχα τότε εκείνη θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Ήττα του Ολυμπιακού στην Γαλλία:

1. Οι Πειραιώτες προκρίνονται ως τρίτοι εάν ηττηθεί η Μπιλμπάο και επικρατήσει η Φενέρ της Καντού και ως τέταρτοι εάν η Καντού νικήσει τους Τούρκους.

2. Εάν νικήσει η Μπιλμπάο την Κάχα Λαμποράλ και η Καντού την Φενέρ. Τότε, ισοβαθμούν Ολυμπιακός, Κάχα, Μπιλμπάο και Φενέρ. Στην περίπτωση αυτή, πρώτη είναι η Καντού, δεύτερη η Μπιλμπάο και ο Ολυμπιακός θα καταλάβει την τρίτη ή την τέταρτη θέση.

Όπως βλέπετε είναι όλα ρευστά και ο Ολυμπιακός πρέπει και θα νικήσει την Νανσί και από εκεί και πέρα περιμένει τα δώρα της Καντού(αν νικήσει την Φενέρ την περνάει στην ισοβαθμία και από την Μπιλμπάο που αν νικήσει περνάει και αυτή την Κάχα Λαμποράλ και την Φενέρ σε ισοβαθμία!!!!Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΊΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!

Στα μεταγραφικά τώρα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε το «ΟΚ» για την μεταγραφή του Μάρκο Γιάριτς στο Λιμάνι αν και στις πρώτες κουβέντες υπήρχε μια διαφορά στο οικονομικό που πιστεύω ότι θα καλυφθεί!!!!Ο Γιάρτις είναι ένας καλός και έμπειρος παίκτης με καλό σουτ αλλά όχι τόσο καλή άμυνα!!!!Το θέμα στην τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν είναι η άμυνα αλλά η επίθεση!!!Πρέπει να βρεθείς ένας που θα βοηθάει τον Σπανούλη μπροστά!!!!!!

Δεκάλεπτα: 18-12, 38-29, 63-44, 86-61

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12, Λούκας 7 (1), Άντιτς 8 (1τριπ, 6ριμπ), Σπανούλης 22 (1), Κέσελ, Παπαδόπουλος 12, Γκετσεβίτσιους, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Σλούκας 4.

Καντού (Τριντσιέρι): Μίτσοφ 17, Κόρτνερ 2, Μαρκοισβίλι 6, Λέουνιν 79(1), Μαρκονάτο 6, Ματζαρίνο 4, Τζιανέλα 8, Σερμαντίνι 4 (6ριμπ), Τσιντσιαρίνι 2, Μπαζίλε 3 (1).

Συντάκτης: Борис Делије

Posted on 16 Δεκεμβρίου, 2011, in Μπάσκετ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε